Wydarzenia biznesowe

• Miasto Stołeczne Warszawa oraz operator WARSAW booster’19 Fundacja Seriatim, wraz z partnerami, wśród których są m.in. Legia Warszawa, Orange, Budimex, National Westminster Bank, Santander Consumer Bank i Grupa Ciech, zapraszają do udziału w wielkim finale tegorocznej edycji programu. 30 spółek biorących udział w programie zaprezentuje swój potencjał.

W trakcie wydarzenia 16 spółek biorących w drugiej rundzie WARSAW booster’19 będzie miało okazję wystąpić na scenie przed przedstawicielami m.st. Warszawy, managerami korporacji, mediami oraz kluczowymi interesariuszami ekosystemu startupowego stolicy.

• Za nami premiera książki „50 Wpływowych Kobiet Sukcesu” zorganizowana przez redakcję magazynu „Businesswoman & life”! Gala odbyła się 14 czerwca 2019 roku w pięciogwiazdkowym Hotelu Bellotto przy ul. Senatorskiej 13/15 na warszawskiej Starówce. Galę z wielkim zaangażowaniem poprowadził Jacek Borkowski, a gości powitała Elżbieta Jeznach, redaktor naczelna magazynu „Businesswoman & life” wraz z Barbarą Rajkowską, dyrektor krajową Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce. Uroczystość rozpoczęła się od występu zespołu Strings Avenue oraz śpiewaczki operowej Dominiki Zamara.

• Premiera książki: 50 Wpływowych Kobiet Sukcesu

• Wydarzenia biznesowe

Redakcja magazynu Businesswoman & life przygotowała inspirującą książkę o przedsiębiorczych kobietach „50 Wpływowych Kobiet Sukcesu”. W książce zostały zamieszczone wywiady z właścicielkami firm, prezeskami oraz osobami znanymi z pierwszych stron gazet: dr Ireną Eris, Teresą Rosati, Ewą Minge, Mariolą Bojarską-Ferenc, Kasią Sokołowską, Kasią Grocholą, Urszulą Radwańską, Małgosią Leitner i innymi uznanymi osobowościami.

Cały dochód ze sprzedaży książki zostanie przekazany na Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce. Misją Wiosek Dziecięcych jest sprawienie, aby każde dziecko dorastało w rodzinnym środowisku, otoczone miłością, szacunkiem i poczuciem bezpieczeństwa. Obecnie w Polsce znajdują się 4 Wioski Dziecięce: w Biłgoraju, Kraśniku, Siedlcach i Karlinie, które pomagają opuszczonym, osieroconym oraz zagrożonym utratą opieki rodziców dzieciom.

• Konferencja Israel Growth Experience (IGE), Poznań, 20.05.2019 r.

• Wydarzenia biznesowe

Israel Growth Experience (IGE) to projekt studencki wywodzący się z Poznania o charakterze międzynarodowym, nakierowany na rozwój świadomości oraz przedstawienie perspektyw związanych z biznesem, edukacją oraz kulturą Izraela. IGE dąży do zbudowania mostu komunikacyjnego pozwalającego na dwustronny transfer wiedzy oraz doświadczenia pomiędzy studentami oraz przedsiębiorcami w Polsce i Izraelu.

israel growth experience logoGłównym etapem projektu jest konferencja, która odbędzie się 20 maja 2019 roku w audytorium Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Wydarzenie będzie poświęcone zagadnieniom związanym z rozwojem sektora nowych technologii w świetle współpracy polsko-izraelskiej.

• Dnia 23 listopada 2018 r. w Hotelu Bellotto mieszczącym się w XVI wiecznym Pałacu Prymasowskim w Warszawie odbyła się VIII gala charytatywna na rzecz Fundacji Ewy Błaszczyk „Akogo?” oraz Kliniki Budzik zorganizowana przez magazyn „Businesswoman & life”. Podczas gali miała miejsce premiera i licytacja kalendarza magazynu Businesswoman & life 2019.

W kalendarzu gwiazd na poszczególnych planszach pozowały znane osobowości w duetach z kobietami biznesu: Ewa Błaszczyk i Katarzyna Trawińska, Anna Samusionek i Katarzyna Cebulska-Bajera, Helena Norowicz i Patrycja Cierocka -Szumichora, Anna Guzik i Monika Hołymczuk, Kasia Moś i Violetta Nowak, Daria Ładocha i Dominika Flaczyk, Agnieszka Kaczorowska i dr Justyna Bukowska-Kania, Mariola Bojarska-Ferenc i Marta Bocheńska-Pachuta, Beata Pawlikowska i Magdalena Pasik-Zagalska, Anna Seniuk i Katarzyna Kolmetz, Katarzyna Cichopek i Beata Leszczyńska, Ewa Kasprzyk i Dominika Maciołek, Kasia Sokołowska i Monika Głogowska, Dorota Gardias i Monika Duda.

• Studia Podyplomowe

• Wydarzenia biznesowe

Ucz się od praktyków i z praktykami wymieniaj się wiedzą. Zainwestuj w swoją przyszłość. Wybierz studia podyplomowe w WSB w Chorzowie. Zobacz pełną ofertę kierunków studiów podyplomowych w WSB w Chorzowie. Więcej >>

• Studia MBA

• Wydarzenia biznesowe

Master of Business Administration to najwyższy poziom edukacji związanej z biznesem. Osoby, które posiadają dyplom ukończenia tych studiów, mogą liczyć na lepsze stanowiska oraz wyższe wynagrodzenie. Studia te są kluczem do rozwoju kariery, pomagają w realizacji założonych celów, spełnianiu marzeń i rozwoju zainteresowań, poszerzają horyzonty, uzupełniają wiedzę, doskonalą umiejętności. Oprócz tego są nieocenionym źródłem nowych kontaktów biznesowych i towarzyskich.

• ING Bank Śląski drugi rok z rzędu transmituje European Start-up Days w internecie. Najciekawsze wydarzenie dla przedsiębiorczych w Polsce towarzyszy Europejskiemu Kongresowi Gospodarczemu.

W 2017 roku po raz pierwszy transmitowaliśmy European Start-up Days. Dzięki naszej transmisji, każdy miał dostęp do wiedzy, którą dzielili się praktycy i paneliści w katowickim Spodku. Dzięki temu, impreza rozszerzyła swój zasięg. Zainteresowanie było spore, co potwierdziło nasze przekonanie, że jest to wyjątkowe wydarzenie dla przedsiębiorczych, gdzie mały biznes ma szansę spotkać się z dużym. Liczymy na to, że wiedza z tegorocznej edycji tak samo jak w ub r. zainspiruje przedsiębiorczych do zakładania i rozwijania firm. Dlatego transmitujemy online to wydarzenie - powiedziała Barbara Pasterczyk, Dyrektor Banku odpowiedzialna za komunikację marketingową w ING Banku Śląskim.

• Rynek pracy, venture capital i private equity, fintech oraz rynki kapitałowe to cztery obszary tematyczne, które zostaną poruszone 14 kwietnia w Poznaniu podczas konferencji biznesowej European Business Alliance Forum. Studenci Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu udowadniają, że o ważnych tematach dotyczących rozwoju polskiej gospodarki dyskutować może każdy, a nie tylko eksperci. Idea łączy ze sobą środowisko studenckie i biznesowe.