Wydarzenia biznesowe

• Miasto Stołeczne Warszawa oraz operator WARSAW booster’19 Fundacja Seriatim, wraz z partnerami, wśród których są m.in. Legia Warszawa, Orange, Budimex, National Westminster Bank, Santander Consumer Bank i Grupa Ciech, zapraszają do udziału w wielkim finale tegorocznej edycji programu. 30 spółek biorących udział w programie zaprezentuje swój potencjał.

W trakcie wydarzenia 16 spółek biorących w drugiej rundzie WARSAW booster’19 będzie miało okazję wystąpić na scenie przed przedstawicielami m.st. Warszawy, managerami korporacji, mediami oraz kluczowymi interesariuszami ekosystemu startupowego stolicy.

• Za nami premiera książki „50 Wpływowych Kobiet Sukcesu” zorganizowana przez redakcję magazynu „Businesswoman & life”! Gala odbyła się 14 czerwca 2019 roku w pięciogwiazdkowym Hotelu Bellotto przy ul. Senatorskiej 13/15 na warszawskiej Starówce. Galę z wielkim zaangażowaniem poprowadził Jacek Borkowski, a gości powitała Elżbieta Jeznach, redaktor naczelna magazynu „Businesswoman & life” wraz z Barbarą Rajkowską, dyrektor krajową Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce. Uroczystość rozpoczęła się od występu zespołu Strings Avenue oraz śpiewaczki operowej Dominiki Zamara.

• Premiera książki: 50 Wpływowych Kobiet Sukcesu

• Wydarzenia biznesowe

Redakcja magazynu Businesswoman & life przygotowała inspirującą książkę o przedsiębiorczych kobietach „50 Wpływowych Kobiet Sukcesu”. W książce zostały zamieszczone wywiady z właścicielkami firm, prezeskami oraz osobami znanymi z pierwszych stron gazet: dr Ireną Eris, Teresą Rosati, Ewą Minge, Mariolą Bojarską-Ferenc, Kasią Sokołowską, Kasią Grocholą, Urszulą Radwańską, Małgosią Leitner i innymi uznanymi osobowościami.

Cały dochód ze sprzedaży książki zostanie przekazany na Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce. Misją Wiosek Dziecięcych jest sprawienie, aby każde dziecko dorastało w rodzinnym środowisku, otoczone miłością, szacunkiem i poczuciem bezpieczeństwa. Obecnie w Polsce znajdują się 4 Wioski Dziecięce: w Biłgoraju, Kraśniku, Siedlcach i Karlinie, które pomagają opuszczonym, osieroconym oraz zagrożonym utratą opieki rodziców dzieciom.

• Konferencja Israel Growth Experience (IGE), Poznań, 20.05.2019 r.

• Wydarzenia biznesowe

Israel Growth Experience (IGE) to projekt studencki wywodzący się z Poznania o charakterze międzynarodowym, nakierowany na rozwój świadomości oraz przedstawienie perspektyw związanych z biznesem, edukacją oraz kulturą Izraela. IGE dąży do zbudowania mostu komunikacyjnego pozwalającego na dwustronny transfer wiedzy oraz doświadczenia pomiędzy studentami oraz przedsiębiorcami w Polsce i Izraelu.

israel growth experience logoGłównym etapem projektu jest konferencja, która odbędzie się 20 maja 2019 roku w audytorium Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Wydarzenie będzie poświęcone zagadnieniom związanym z rozwojem sektora nowych technologii w świetle współpracy polsko-izraelskiej.

• Szukasz pomysłu na biznes? Chcesz zostać swoim szefem? Jesteś przedsiębiorcą i chcesz zainwestować w sprawdzone rozwiązania? Chcesz otworzyć własną restaurację a może klub fitness? Poznaj franczyzę i skorzystaj z sprawdzonego rozwiązania biznesowego.

Przyjdź na Targi Franczyza Expo – międzynarodowe targi dla franczyzobiorców i znajdź swój idealny pomysł na biznes. W najbliższą sobotę odbędzie się premierowa edycja targów Franczyza Expo. Wydarzenie to odbędzie się w wyjątkowej lokalizacji – galerii PGE Narodowego w Warszawie. Ta prestiżowa lokalizacja przyciąga nowych odbiorców oraz szerokie grono wystawców. Na ponad 2000 m2 znajdzie się strefa wystawiennicza, konferencja edukacyjna dla franczyzobiorców, randki biznesowe, networking oraz konsultacje ekspertów.

• Dnia 23 listopada 2018 r. w Hotelu Bellotto mieszczącym się w XVI wiecznym Pałacu Prymasowskim w Warszawie odbyła się VIII gala charytatywna na rzecz Fundacji Ewy Błaszczyk „Akogo?” oraz Kliniki Budzik zorganizowana przez magazyn „Businesswoman & life”. Podczas gali miała miejsce premiera i licytacja kalendarza magazynu Businesswoman & life 2019.

W kalendarzu gwiazd na poszczególnych planszach pozowały znane osobowości w duetach z kobietami biznesu: Ewa Błaszczyk i Katarzyna Trawińska, Anna Samusionek i Katarzyna Cebulska-Bajera, Helena Norowicz i Patrycja Cierocka -Szumichora, Anna Guzik i Monika Hołymczuk, Kasia Moś i Violetta Nowak, Daria Ładocha i Dominika Flaczyk, Agnieszka Kaczorowska i dr Justyna Bukowska-Kania, Mariola Bojarska-Ferenc i Marta Bocheńska-Pachuta, Beata Pawlikowska i Magdalena Pasik-Zagalska, Anna Seniuk i Katarzyna Kolmetz, Katarzyna Cichopek i Beata Leszczyńska, Ewa Kasprzyk i Dominika Maciołek, Kasia Sokołowska i Monika Głogowska, Dorota Gardias i Monika Duda.

• Targi Franczyza Expo 2019

• Wydarzenia biznesowe

Szukasz pomysłu na biznes? Chcesz zostać swoim szefem? Jesteś przedsiębiorcą i chcesz zainwestować w sprawdzone rozwiązania? Rozważasz rozwój swojej firmy poprzez sieć? Poznaj franczyzę i skorzystaj z sprawdzonego rozwiązania biznesowego. Przyjdź na Targi Franczyza Expo – międzynarodowe targi dla franczyzobiorców i znajdź swój idealny pomysł na biznes.

2 marca 2019 r. odbędzie się premierowa edycja targów Franczyza Expo. Wydarzenie to odbędzie się w wyjątkowej lokalizacji – galerii PGE Narodowego w Warszawie. Ta prestiżowa lokalizacja przyciąga nowych odbiorców oraz szerokie grono wystawców. Na ponad 2000 m2 znajdzie się strefa wystawiennicza, konferencja edukacyjna, randki biznesowe, networking oraz strefa ekspertów.

• Studia Podyplomowe

• Wydarzenia biznesowe

Ucz się od praktyków i z praktykami wymieniaj się wiedzą. Zainwestuj w swoją przyszłość. Wybierz studia podyplomowe w WSB w Chorzowie. Zobacz pełną ofertę kierunków studiów podyplomowych w WSB w Chorzowie. Więcej >>

• Studia MBA

• Wydarzenia biznesowe

Master of Business Administration to najwyższy poziom edukacji związanej z biznesem. Osoby, które posiadają dyplom ukończenia tych studiów, mogą liczyć na lepsze stanowiska oraz wyższe wynagrodzenie. Studia te są kluczem do rozwoju kariery, pomagają w realizacji założonych celów, spełnianiu marzeń i rozwoju zainteresowań, poszerzają horyzonty, uzupełniają wiedzę, doskonalą umiejętności. Oprócz tego są nieocenionym źródłem nowych kontaktów biznesowych i towarzyskich.

• Już 2 marca 2019 roku odbędzie się premierowa edycja targów Franczyza Expo. Nowe możliwości, unikatowe wydarzenia towarzyszące, prestiżowa lokalizacja. Targi Franczyza Expo to międzynarodowe spotkanie przedsiębiorców, osób poszukujących pomysłu na biznes oraz franczyzodawców, którzy szukają nowych partnerów do współpracy. Strefa wystawiennicza to 15 sektorów franczyzowych skupionych pod jednym dachem PGE Narodowego.

Poza strefą wystawienniczą odbędą się unikatowe wydarzenia towarzyszące:

• Strefa Ekspertów – to miejsce, gdzie eksperci z czołowych firm będą udzielać konsultacji z marketingu, zarządzania franczyzą, sprzedaży, prawa w biznesie i negocjacji
    • Akademia Franczyzy to konferencja, gdzie dowiesz się m.in. jakie są źródła siły i słabości w negocjacjach, jakimi kanałami dotrzeć do klientów, czy jak negocjować warunki umowy.
    • Business Speed Dating, czyli 15 minutowe biznesowe randki między franczyzodawcą a potencjalnym franczyzobiorcą
    • Networking biznesowy prowadzony przez Grzegorza Turniaka i Akademie Rekomendacji – to okazja do nawiązania nowych kontaktów biznesowych oraz dotarcie do nawet najtrudniejszych klientów.
    • Franchising Awards – prestiżowy konkurs dla franczyzodawców, gdzie jury złożone z branżowych ekspertów wyłoni zwycięzców w 6 kategoriach.

• ING Bank Śląski drugi rok z rzędu transmituje European Start-up Days w internecie. Najciekawsze wydarzenie dla przedsiębiorczych w Polsce towarzyszy Europejskiemu Kongresowi Gospodarczemu.

W 2017 roku po raz pierwszy transmitowaliśmy European Start-up Days. Dzięki naszej transmisji, każdy miał dostęp do wiedzy, którą dzielili się praktycy i paneliści w katowickim Spodku. Dzięki temu, impreza rozszerzyła swój zasięg. Zainteresowanie było spore, co potwierdziło nasze przekonanie, że jest to wyjątkowe wydarzenie dla przedsiębiorczych, gdzie mały biznes ma szansę spotkać się z dużym. Liczymy na to, że wiedza z tegorocznej edycji tak samo jak w ub r. zainspiruje przedsiębiorczych do zakładania i rozwijania firm. Dlatego transmitujemy online to wydarzenie - powiedziała Barbara Pasterczyk, Dyrektor Banku odpowiedzialna za komunikację marketingową w ING Banku Śląskim.

• Rynek pracy, venture capital i private equity, fintech oraz rynki kapitałowe to cztery obszary tematyczne, które zostaną poruszone 14 kwietnia w Poznaniu podczas konferencji biznesowej European Business Alliance Forum. Studenci Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu udowadniają, że o ważnych tematach dotyczących rozwoju polskiej gospodarki dyskutować może każdy, a nie tylko eksperci. Idea łączy ze sobą środowisko studenckie i biznesowe.

Pomysły na własny biznes