W czym tkwi sekret sukcesu YASUMI?

sekret sukcesu Yasumi

Estetyczne wnętrza, miła obsługa, dobre kosmetyki, nowoczesne rytuały i zabiegi - już tylko za to można pokochać YASUMI. Ale jest coś jeszcze. Gdy wychodzisz z ich gabinetu, czujesz się jak nowo narodzona. A to jest bezcenne.

YASUMI znaczy relaks - mówi założycielka marki i wiceprezes zarządu Zofia Bydałek.

Od początku istnienia marki, a więc od 2003 roku, przyświecał nam ważny cel. By nasze kosmetyki i zabiegi nie tylko pielęgnowały ciało, ale też koiły nerwy. Były jak wakacje w raju. Dlatego koncentrujemy się na opracowywaniu odprężających rytuałów, czerpiąc garściami z tradycyjnych dalekowschodnich zabiegów oraz nowoczesnej wiedzy kosmetologów - kończy Zofia Bydałek.

OTWÓRZ WŁASNY INSTYTUT YASUMI!

franczyza yasumi

Polki potrzebują wakacji

Dość szybko okazało się, że relaks, który oferuje YASUMI, jest bezcenny. W epoce stresu jest wręcz niezbędny. Na odprężające wakacje jeździsz raz w roku, a to stanowczo za mało. Organizm nie jest w stanie się zregenerować, a ty czujesz się coraz gorzej. Dopada cię chroniczne zmęczenie. Zaczynasz być wiecznie poddenerwowana. Przestajesz być kreatywna. Cierpisz na bezsenność. Podupadasz na zdrowiu. Psują się twoje relacje w pracy i w domu. A idąc na  dprężający rytuał do YASUMI, choćby raz w miesiącu, fundujesz sobie wakacje, które odmłodzą twoje ciało i duszę. Ukoją nerwy, zneutralizują skutki stresu.

Wszystkim polecam rytuał Japoński spacer po lesie - zdradza Zofia Bydałek.

Gdy ktoś ma ciężkie dni, czuje niezdrowe napięcie, zmęczenie, ten rytuał jest dla niego idealny. Oparliśmy go na japońskim „shinrin-yoku”, czyli wchłanianiu leśnej atmosfery. Japończycy stosują go, by obniżyć w organizmie poziom kortyzolu, hormonu stresu, tym samym koją nerwy, zmniejszają depresję, złość i gniew. Rytuał jest bardzo skuteczny.

Podobnie jak Sentaku, który czerpie ze zdrowotnych właściwości zielonej herbaty. Również przynosi ukojenie i głęboki relaks, a do tego ma właściwości detoksykujące - kontynuuje Zofia Bydałek. - Takich zabiegów mamy o wiele więcej. Najlepiej przyjść i wybrać jeden z nich. Oczywiście nasi eksperci z przyjemnością pomogą dopasować rytuał do potrzeb klienta.

ralaks w gabinetach yasumi

Relaks w rękach profesjonalistów

Mimo że na rynku jest spora konkurencja, odmładzająco-relaksujące rytuały YASUMI zdobyły serca Polek. Sekret sukcesu tkwi nie tylko w samych zabiegach, ale również w wysokiej jakości usług oraz profesjonalizmie ekspertów marki, którzy starają się, by wszystko było na jak najwyższym poziomie. To z kolei przyciąga franczyzobiorców, więc liczba gabinetów wciąż rośnie.

Warto dodać, że niedawno doceniono starania marki YASUMI i przyznano jej tytuł Lidera Systemów Franczyzowych. To duże wyróżnienie, świadczące o tym, że YASUMI otacza wyjątkową troską nie tylko swoich klientów, ale również franczyzobiorców.

Od dłuższego czasu największą popularnością cieszy się nasz najbogatszy program, a mianowicie YASUMI INSTYTUT ZDROWIA I URODY. Oferuje wiele zabiegów na twarz i ciało, łącznie z zabiegami medycyny estetycznej. Zainteresowanym polecam kontakt z nami. Nasi eksperci od franczyzy rozwieją wszystkie wątpliwości - kończy Zofia Bydałek.

Więcej informacji na temat współpracy można uzyskać na naszym profilu 👉 YASUMI - oferta franczyzowa

• Terminal płatniczy i „ukryte” koszty, na które należy zwrócić uwagę

Na rynku terminali płatniczych jest wielu operatorów, którzy oferują indywidualne warunki handlowe, zaś ich przedstawiciele handlowi mogą stosować różne sztuczki i techniki, aby zaprezentować swoją ofertę w jak najlepszym świetle, zaś niewygodne kwestie przemilczeć.   Zdaję sobie sprawę, że dla osoby spoza branży porównanie poszczególnych ofert to nie lada wyzwanie, ale pomogę Ci w tym i wskażę obszary, na które należy zwrócić uwagę, aby nie popełnić kosztownych błędów.  Uważaj przede wszystkim na... ⛔️ Czas na jaki jest podpisywana umowa. Stara zasada: nie wiesz co będzie za rok, zwłaszcza w tak dynamicznie zmieniającym się środowisku biznesowym, więc nie podpisuj długoterminowych kontraktów, bo zapłacisz kary finansowe za wcześniejsze zerwanie umowy ⛔️ jeśli będziesz potrzebował nagle zakończyć współpracę.

• Co jest ważne we współpracy z operatorem terminali płatniczych?

Czy Twoi klienci również cenią sobie wygodę i wolą płacić kartą płatniczą zamiast gotówką? Ten trend jest nieodwracalny i koszty związane z obsługą terminali płatniczych wpisały się na stałe w księgi rachunkowe firm. Na rynku działa wielu operatorów, którzy oferują usługi płatności bezgotówkowych oraz terminale płatnicze. Każdy operator tzw. acquire posiada indywidualne oferty handlowe, których porównanie stanowi niemałe wyzwanie dla przedsiębiorcy. Opłaty za terminal płatniczy i stawki prowizyjne za transakcje kartą Pierwszy obszar to warunki handlowe. Prowizje za transakcje kartą mogą być stałe lub zmienne; co więcej mogą zawierać dodatkowe opłaty uzależnione od rodzaju kart płatniczych czy typu transakcji (krajowe, zagraniczne, biznes, Visa, MasterCard, Maestro). Warto pamiętać, że na koszt prowizji składa się marża operatora, opłaty interchange oraz opłaty systemowe, które są zróżnicowane.

• Nie przepłacaj za terminal płatniczy! Porównaj i wybierz najlepszą ofertę

Prowadzisz firmę i nieustannie próbujesz nadążyć z realizacją bieżących zadań oraz gasisz pożary… Znajoma rzeczywistość? To zatrzymaj się na chwilę i przeanalizuj koszty, które ponosisz, bo może się okazać, że dzięki obniżeniu opłat nie będziesz musiał brać kolejnego zlecenia, aby zarobić „na koszty”.   Powyższa sytuacja, tj. pośpiech, brak czasu, wszystko „na wczoraj”, przysłowiowa bieżączka… sprzyja wybieraniu niekorzystnych ofert. Nie zamierzam w tym wpisie skupiać się na organizacji czasu pracy, lecz moim celem jest zachęcenie przedsiębiorców do otwartości na zmianę i znalezienie w swoich grafikach miejsca na rozmowę z konkurencyjnymi dostawcami usług, z których korzystają, m.in. terminali płatniczych.

• Obowiązkowy terminal płatniczy. Od kiedy i dla kogo?

Wprowadzenie „obowiązku” posiadania terminala płatniczego wzbudza niemałe emocje i przyczynia się do burzliwych dyskusji w mediach społecznościowych. W komentarzach można spotkać się z obrońcami walczącymi o demokrację i prawa wolności, wygłaszającymi hasła „tylko gotówka”. A jak to jest naprawdę, czy każda firma w Polsce musi posiadać terminal płatniczy? Otóż, nie! Najpierw należy zweryfikować obowiązek posiadania kasa fiskalnej ze swoim księgowym. Jeżeli firma ma obowiązek prowadzenia ewidencji sprzedaży przy zastosowaniu kas rejestrujących to dopiero wtedy musi zadecydować, w jaki sposób spełni obowiązek udostępniania płatności bezgotówkowych, co nie jest jednoznaczne z wymogiem posiadania nowego terminala płatniczego. Przedsiębiorca ma obowiązek zapewnienia zapłaty przy użyciu instrumentu płatniczego Zerknijmy do dokumentów prawnych, mianowicie do Ustawy z dnia 6 marca 2018 r. - Prawo przedsiębiorców a konkretnie do artykułu 19a, który to ten obowiązek reguluje.