Ponowne otwarcie sklepów franczyzowych KOMFORT w Jarosławiu i Gorlicach

sklepy komfort

Październik upływa pod znakiem ponownego otwarcia dwóch sklepów franczyzowych, w Jarosławiu i Gorlicach. Ten pierwszy został otwarty dla klientów pod nowym adresem, drugi został przekształcony w kolejny KOMFORT HOME.

12 października br. nastąpiła zmiana adresu sklepu franczyzowego KOMFORT w Jarosławiu. Obecnie znajduje się on przy ul. Elektrowniana 2. Z okazji otwarcia można było skorzystać z 15 proc. promocji. Sklep oferuje bogaty asortyment podłogowy.

Z kolei 19 października br. został ponownie otwarty sklep w Gorlicach. Obiekt został rozbudowany o część kuchenną i łazienkową. Przy ul. 11 Listopada 33 A można odwiedzić sklep KOMFORT HOME. Jego powierzchnia tylko na samym parterze to ponad 500 m2, dla klientów przygotowany jest bogaty wybór zarówno drzwi, jaki i podłóg. Klienci mają dostępne także pierwsze piętro, gdzie z kolei znajduje się asortyment kuchenny i łazienkowy. Sklep został zaprojektowany tak, aby zakupy w tym miejscu były jak najbardziej komfortowe. Z okazji otwarcia każdy klient otrzymał 15% rabat na produkty nieprzecenione.

Jeszcze w tym roku planowane są otwarcia kolejnych sklepów franczyzowych.

Sklepy Komfort S.A. to firma obecna już od ponad 30 lat w Polsce, a od 2014 jest częścią Grupy Michał Sołowow. Marka KOMFORT oferuje klientom urządzanie domu od A do Z. W swoim portfolio ma ofertę kompleksowego urządzania łazienek, kuchni, salonów czy tarasów, a na stronie www.komfort.pl można kupić również krzesła, stoły, kanapy, meble salonowe, oświetlenie jak również drzwi oraz akcesoria do montażu i pielęgnacji podłóg. Firma słynie z najlepszej na rynku oferty dywanów, paneli i wykładzin połogowych.

Sklepy Komfort S.A. to sieć ponad 160 lokalizacji w całej Polsce, wśród których znajdują się salony własne oraz prowadzone w systemie franczyzowym. Od kilku lat firma wprowadza nowy koncept sklepów wielkopowierzchniowych oferujących pełną ofertę produktową KOMFORT HOME. Firma nie ogranicza się jedynie do obsługi zakupów klienta, ale także wspomaga klienta w procesie projektowania i montażu.

• Ranking terminali płatniczych. Najlepszy terminal w 2024

Szukasz rankingu terminali płatniczych? Tylko po co, ponieważ oferty na terminale płatnicze są indywidualne i zależą między innymi od obrotów firmy, wysokości transakcji, struktury kart, ilości urządzeń, rodzajów terminali. Z uwagi na powyższe zmienne nie można stworzyć obiektywnego porównania poszczególnych operatorów płatniczych, dlatego warto stworzyć własne zestawienie w oparciu o niezbędne kryteria i informacje, które omawiam w niniejszym wpisie.  Użyteczność rankingów terminali płatniczych Rankingi dostępne w Internecie są pewnym uproszczeniem, przedstawiającym subiektywne zestawienia oparte na doświadczeniu autorów lub wybranych kryteriach, które zniekształcają rzeczywistość.

• Ile kosztuje terminal płatniczy? Opłaty za dzierżawę terminala, prowizje…

Koszty zawsze wywołują emocje i różnie na nie reagujemy. Wśród przedsiębiorców znajdą się świadomi przedstawiciele, którzy wiedzą, że za jakość trzeba zapłacić i nie ma nic za darmo; jak i tacy, którzy uważają, że terminale płatnicze powinny być bezpłatne przez cały okres współpracy.  Tego typu oczekiwania miałyby racje bytu, gdyby urządzenia, serwis gwarancyjny, systemy rozliczeniowe, serwery, pracownicy i dziesiątki niezbędnych zasobów nic nie kosztowały.  Niestety rzeczywistość jest zgoła odmienna. Zatem, czy reklamy z hasłami „terminal płatniczy za 0 zł” wprowadzają w błąd? Przecież nie ma nic za darmo! Za chwilę odpowiem na to pytanie, napiszę również kilka słów o programie PWOB i na końcu przedstawię koszty związane z użytkowaniem terminala płatniczego, na które składają się zasadniczo 3 kategorie: koszty dzierżawy terminala, prowizje od transakcji, dodatkowe opłaty stosowane przez poszczególnych operatorów.

• Własny terminal płatniczy bez abonamentu czy najem urządzenia od operatora?

Niejeden przedsiębiorca zastanawia się, czy kupić terminal płatniczy na własność, aby nie płacić miesięcznego abonamentu lub kompleksowo skorzystać z usług operatora płatności bezgotówkowych i postawić na dzierżawę. Firmy sprzedające urządzenia będą zachwalać opcję z własnym terminalem, zaś przedstawiciele operatora płatności bezgotówkowych będą wskazywać na najem.  Kogo zatem słuchać? Na szczęście nie musimy wsłuchiwać się w głosy perswazji i argumenty sprzedażowe, tylko można policzyć, które rozwiązanie będzie najlepsze.

• Jaką umowę na terminal płatniczy warto podpisać?

Jeśli zainteresował Cię ten artykuł to oznacza, że potrzebujesz terminal płatniczy do firmy. Prawdopodobnie jesteś na etapie rozmów z poszczególnymi operatorami płatności bezgotówkowych i analizujesz stawki prowizyjne, czego zwieńczeniem będzie podpisanie umowy współpracy.  Pamiętaj, że podczas wyboru dostawcy terminali płatniczych znaczenie mają nie tylko warunki handlowe i serwis, ale również okres trwania umowy, czas wypowiedzenia i ewentualne kary finansowe za wcześniejsze rozwiązanie umowy.

• Czy przedsiębiorcy boją się zmieniać operatorów terminali płatniczych?

Odpowiadając jednym słowem na tytułowe pytanie (bazując na moim dotychczasowym doświadczeniu biznesowym) mogę stwierdzić, że: tak! Przedsiębiorcy raczej niechętnie zmieniają partnerów biznesowych, w tym dostawców terminali płatniczych.  Obawa przed zmianą nie dotyczy tylko właścicieli firm, to powszechnie występujące uczucie, które może obejmować różne sfery życia, takie jak biznes, praca, relacje czy sytuacje osobiste. Ludzie często odczuwają niepokój lub strach wobec nieznanych sytuacji, ponieważ zmiana może być trudna do przewidzenia i wymagać dostosowania się do nowych warunków. Jednakże zmiana może być również postrzegana jako szansa na rozwój i nowe możliwości. Te podejście jest bliższe przedsiębiorcom, którzy na co dzień muszą zmagać się z niepewnym jutrem a mimo to poszukują innowacji; aczkolwiek nie brak konserwatystów, którzy próbują utrzymać status quo i pozostać w sferze komfortu.

• Nie przepłacaj za terminal płatniczy! Porównaj i wybierz najlepszą ofertę

Prowadzisz firmę i nieustannie próbujesz nadążyć z realizacją bieżących zadań oraz gasisz pożary… Znajoma rzeczywistość? To zatrzymaj się na chwilę i przeanalizuj koszty, które ponosisz, bo może się okazać, że dzięki obniżeniu opłat nie będziesz musiał brać kolejnego zlecenia, aby zarobić „na koszty”.   Powyższa sytuacja, tj. pośpiech, brak czasu, wszystko „na wczoraj”, przysłowiowa bieżączka… sprzyja wybieraniu niekorzystnych ofert. Nie zamierzam w tym wpisie skupiać się na organizacji czasu pracy, lecz moim celem jest zachęcenie przedsiębiorców do otwartości na zmianę i znalezienie w swoich grafikach miejsca na rozmowę z konkurencyjnymi dostawcami usług, z których korzystają, m.in. terminali płatniczych.