Ponowne otwarcie sklepów franczyzowych KOMFORT w Jarosławiu i Gorlicach

sklepy komfort

Październik upływa pod znakiem ponownego otwarcia dwóch sklepów franczyzowych, w Jarosławiu i Gorlicach. Ten pierwszy został otwarty dla klientów pod nowym adresem, drugi został przekształcony w kolejny KOMFORT HOME.

12 października br. nastąpiła zmiana adresu sklepu franczyzowego KOMFORT w Jarosławiu. Obecnie znajduje się on przy ul. Elektrowniana 2. Z okazji otwarcia można było skorzystać z 15 proc. promocji. Sklep oferuje bogaty asortyment podłogowy.

Z kolei 19 października br. został ponownie otwarty sklep w Gorlicach. Obiekt został rozbudowany o część kuchenną i łazienkową. Przy ul. 11 Listopada 33 A można odwiedzić sklep KOMFORT HOME. Jego powierzchnia tylko na samym parterze to ponad 500 m2, dla klientów przygotowany jest bogaty wybór zarówno drzwi, jaki i podłóg. Klienci mają dostępne także pierwsze piętro, gdzie z kolei znajduje się asortyment kuchenny i łazienkowy. Sklep został zaprojektowany tak, aby zakupy w tym miejscu były jak najbardziej komfortowe. Z okazji otwarcia każdy klient otrzymał 15% rabat na produkty nieprzecenione.

Jeszcze w tym roku planowane są otwarcia kolejnych sklepów franczyzowych.

Sklepy Komfort S.A. to firma obecna już od ponad 30 lat w Polsce, a od 2014 jest częścią Grupy Michał Sołowow. Marka KOMFORT oferuje klientom urządzanie domu od A do Z. W swoim portfolio ma ofertę kompleksowego urządzania łazienek, kuchni, salonów czy tarasów, a na stronie www.komfort.pl można kupić również krzesła, stoły, kanapy, meble salonowe, oświetlenie jak również drzwi oraz akcesoria do montażu i pielęgnacji podłóg. Firma słynie z najlepszej na rynku oferty dywanów, paneli i wykładzin połogowych.

Sklepy Komfort S.A. to sieć ponad 160 lokalizacji w całej Polsce, wśród których znajdują się salony własne oraz prowadzone w systemie franczyzowym. Od kilku lat firma wprowadza nowy koncept sklepów wielkopowierzchniowych oferujących pełną ofertę produktową KOMFORT HOME. Firma nie ogranicza się jedynie do obsługi zakupów klienta, ale także wspomaga klienta w procesie projektowania i montażu.

• Nie przepłacaj za terminal płatniczy! Porównaj i wybierz najlepszą ofertę

Prowadzisz firmę i nieustannie próbujesz nadążyć z realizacją bieżących zadań oraz gasisz pożary… Znajoma rzeczywistość? To zatrzymaj się na chwilę i przeanalizuj koszty, które ponosisz, bo może się okazać, że dzięki obniżeniu opłat nie będziesz musiał brać kolejnego zlecenia, aby zarobić „na koszty”.   Powyższa sytuacja, tj. pośpiech, brak czasu, wszystko „na wczoraj”, przysłowiowa bieżączka… sprzyja wybieraniu niekorzystnych ofert. Nie zamierzam w tym wpisie skupiać się na organizacji czasu pracy, lecz moim celem jest zachęcenie przedsiębiorców do otwartości na zmianę i znalezienie w swoich grafikach miejsca na rozmowę z konkurencyjnymi dostawcami usług, z których korzystają, m.in. terminali płatniczych.

• Gdzie Polacy chcą płacić bezgotówkowo?

Polacy coraz częściej korzystają z płatności bezgotówkowych, ale wciąż są miejsca, gdzie konsumenci nie mają możliwości wyboru metody płatności. Według najnowszych wyników badania Maison & Partners dla Fundacji Polska Bezgotówkowa, respondentom najbardziej brakuje możliwości płacenia kartą lub telefonem na pobliskich bazarkach (46%). Jako punkty, gdzie nie można zapłacić bezgotówkowo respondenci wskazują także na usługi krawieckie (30%), usługi szewskie (28%), kościół (28%) oraz warsztaty samochodowe (26%). Wiele osób ma również poczucie, że często nie mają możliwości dokonania płatności na stoiskach podczas imprez plenerowych (39%) oraz podczas akcji organizowanych przez organizacje charytatywne (31%).

• Co jest ważne we współpracy z operatorem terminali płatniczych?

Czy Twoi klienci również cenią sobie wygodę i wolą płacić kartą płatniczą zamiast gotówką? Ten trend jest nieodwracalny i koszty związane z obsługą terminali płatniczych wpisały się na stałe w księgi rachunkowe firm. Na rynku działa wielu operatorów, którzy oferują usługi płatności bezgotówkowych oraz terminale płatnicze. Każdy operator tzw. acquire posiada indywidualne oferty handlowe, których porównanie stanowi niemałe wyzwanie dla przedsiębiorcy. Opłaty za terminal płatniczy i stawki prowizyjne za transakcje kartą Pierwszy obszar to warunki handlowe. Prowizje za transakcje kartą mogą być stałe lub zmienne; co więcej mogą zawierać dodatkowe opłaty uzależnione od rodzaju kart płatniczych czy typu transakcji (krajowe, zagraniczne, biznes, Visa, MasterCard, Maestro). Warto pamiętać, że na koszt prowizji składa się marża operatora, opłaty interchange oraz opłaty systemowe, które są zróżnicowane.