Dni Otwarte w sieci Carrefour

dni otwarte w sieci Carrefour

Carrefour zaprasza do wzięcia udziału w Dniach Otwartych organizowanych w wybranych sklepach franczyzowych Carrefour we Wrocławiu, Krakowie, Zakopanem i Tarnowskich Górach. Sieć zachęca do odwiedzenia swoich placówek zarówno osoby, które planują rozpocząć działalność gospodarczą, jak i te, które już prowadzą własne sklepy pod inną marką. To dobra okazja do sprawdzenia jak działa na żywo model franczyzy partnerskiej.

W 2007 roku Carrefour otworzył pierwszy w Polsce sklep franczyzowy w segmencie convenience. Od tego czasu sieć mocno inwestuje w rozwój współpracy w tym modelu zarządzając już ponad 600 sklepami w tym formacie, 30 supermarketami franczyzowymi i jednym hipermarketem.

dzien otwarty carrefour

Sieć Carrefour jako jedyna na rynku posiada sklepy własne we wszystkich tych trzech formatach, dzięki czemu szybciej reaguje na zmiany rynkowe oraz ma możliwość dzielenia się ze swoimi partnerami innowacjami handlowymi i nowinkami technologicznymi.

Podczas Dni Otwartych, które ruszają już 23 marca br. eksperci Carrefour przedstawią rozwiązania handlowe sklepów convenience, omówią możliwe formy współpracy oraz odpowiedzą na pytania zainteresowanych przedsiębiorców.

Dni Otwarte odbędą się cyklicznie: 23 marca, 20 kwietnia i 18 maja 2023 roku, w godzinach od 12:00 do 18:00 w wybranych lokalizacjach:

• Zakopane, ul. Sabały 3,
  • Wrocław, ul. Waniliowa 15a,
  • Kraków, ul. Szewska 9,
  • Tarnowskie Góry, ul. Piastowska 10.

Carrefour zachęca zarówno osoby, które chcą rozpocząć swoją działalność gospodarczą, jak i te, które już prowadzą swoje sklepy, do przyjścia i zapoznania się z koncepcją Carrefour Express oraz możliwościami zostania partnerem franczyzowym.

• Jaką umowę na terminal płatniczy warto podpisać?

Jeśli zainteresował Cię ten artykuł to oznacza, że potrzebujesz terminal płatniczy do firmy. Prawdopodobnie jesteś na etapie rozmów z poszczególnymi operatorami płatności bezgotówkowych i analizujesz stawki prowizyjne, czego zwieńczeniem będzie podpisanie umowy współpracy.  Pamiętaj, że podczas wyboru dostawcy terminali płatniczych znaczenie mają nie tylko warunki handlowe i serwis, ale również okres trwania umowy, czas wypowiedzenia i ewentualne kary finansowe za wcześniejsze rozwiązanie umowy.

• Ile kosztuje terminal płatniczy? Opłaty za dzierżawę terminala, prowizje…

Koszty zawsze wywołują emocje i różnie na nie reagujemy. Wśród przedsiębiorców znajdą się świadomi przedstawiciele, którzy wiedzą, że za jakość trzeba zapłacić i nie ma nic za darmo; jak i tacy, którzy uważają, że terminale płatnicze powinny być bezpłatne przez cały okres współpracy.  Tego typu oczekiwania miałyby racje bytu, gdyby urządzenia, serwis gwarancyjny, systemy rozliczeniowe, serwery, pracownicy i dziesiątki niezbędnych zasobów nic nie kosztowały.  Niestety rzeczywistość jest zgoła odmienna. Zatem, czy reklamy z hasłami „terminal płatniczy za 0 zł” wprowadzają w błąd? Przecież nie ma nic za darmo! Za chwilę odpowiem na to pytanie, napiszę również kilka słów o programie PWOB i na końcu przedstawię koszty związane z użytkowaniem terminala płatniczego, na które składają się zasadniczo 3 kategorie: koszty dzierżawy terminala, prowizje od transakcji, dodatkowe opłaty stosowane przez poszczególnych operatorów.

• Terminal płatniczy i „ukryte” koszty, na które należy zwrócić uwagę

Na rynku terminali płatniczych jest wielu operatorów, którzy oferują indywidualne warunki handlowe, zaś ich przedstawiciele handlowi mogą stosować różne sztuczki i techniki, aby zaprezentować swoją ofertę w jak najlepszym świetle, zaś niewygodne kwestie przemilczeć.   Zdaję sobie sprawę, że dla osoby spoza branży porównanie poszczególnych ofert to nie lada wyzwanie, ale pomogę Ci w tym i wskażę obszary, na które należy zwrócić uwagę, aby nie popełnić kosztownych błędów.  Uważaj przede wszystkim na... ⛔️ Czas na jaki jest podpisywana umowa. Stara zasada: nie wiesz co będzie za rok, zwłaszcza w tak dynamicznie zmieniającym się środowisku biznesowym, więc nie podpisuj długoterminowych kontraktów, bo zapłacisz kary finansowe za wcześniejsze zerwanie umowy ⛔️ jeśli będziesz potrzebował nagle zakończyć współpracę.