Al. Capone w Programie PAYBACK!

sieć franczyzowa Al. Capone w programie Payback

Sieć specjalistycznych sklepów z alkoholem Al.Capone oficjalnie dołączyła do PAYBACK. Uczestnicy Programu mogą zdobywać, a także wymieniać punkty robiąc zakupy w niemalże 100 sklepach stacjonarnych Al.Capone w kilkudziesięciu miastach Polski.

Al.Capone oferuje klientom ponad 4500 wysokiej jakości produktów z całego świata, w tym marki własne, między innymi warzone metodą rzemieślniczą piwa, wódki, limitowane edycje starannie wyselekcjonowanych gatunków whisky z destylarni położonych w różnych częściach świata.

Bardzo cieszymy się, że oficjalnie dołączamy do PAYBACK. Mamy nadzieję, że zakupy w Al.Capone będą prawdziwą przyjemnością dla uczestników Programu. W każdym sklepie naszej sieci na klientów czeka starannie przeszkolony i niezwykle pomocny zespół. Nasi pracownicy, którzy biorą udział w licznych szkoleniach branżowych, to prawdziwi specjaliści w każdej kategorii produktów oferowanych przez Al.Capone. - komentuje Piotr Jura, Prezes Zarządu Al.Capone.

otwórz franczyzę Al. Capone!

franczyza Al. Capone

W ramach współpracy z PAYBACK i Al.Capone uczestnicy Programu mogą aktywować kupony i zbierać punkty podczas każdych zakupów w sklepach sieci, a następnie wymieniać je na zakupy, nagrody lub też przekazywać na cele charytatywne. Za każde wydane 2 zł uczestnik otrzymuje 1 punkt PAYBACK. Z okazji wejścia do Programu nowego partnera na uczestników czeka mnóstwo ofert specjalnych: kupony dostępne w aplikacji PAYBACK oraz tańsze produkty tylko dla uczestników Programu. Dodatkowo wiele produktów objętych będzie promocją, dzięki czemu za ich zakup uczestnicy zbiorą dodatkowe punkty promocyjne.

- Al.Capone w PAYBACK oznacza jeszcze bardziej urozmaiconą ofertę Programu i jeszcze więcej możliwości zbierania i wymiany punktów przez naszych użytkowników. Ostatnie miesiące to dla PAYBACK bardzo gorący czas. To już druga marka, która dołączyła do naszej koalicji w drugiej połowie roku – mówi Marcin Pilarski, Dyrektor Zarządzający PAYBACK Polska.

• Terminal płatniczy i „ukryte” koszty, na które należy zwrócić uwagę

Na rynku terminali płatniczych jest wielu operatorów, którzy oferują indywidualne warunki handlowe, zaś ich przedstawiciele handlowi mogą stosować różne sztuczki i techniki, aby zaprezentować swoją ofertę w jak najlepszym świetle, zaś niewygodne kwestie przemilczeć.   Zdaję sobie sprawę, że dla osoby spoza branży porównanie poszczególnych ofert to nie lada wyzwanie, ale pomogę Ci w tym i wskażę obszary, na które należy zwrócić uwagę, aby nie popełnić kosztownych błędów.  Uważaj przede wszystkim na... ⛔️ Czas na jaki jest podpisywana umowa. Stara zasada: nie wiesz co będzie za rok, zwłaszcza w tak dynamicznie zmieniającym się środowisku biznesowym, więc nie podpisuj długoterminowych kontraktów, bo zapłacisz kary finansowe za wcześniejsze zerwanie umowy ⛔️ jeśli będziesz potrzebował nagle zakończyć współpracę.

• Czy przedsiębiorcy boją się zmieniać operatorów terminali płatniczych?

Odpowiadając jednym słowem na tytułowe pytanie (bazując na moim dotychczasowym doświadczeniu biznesowym) mogę stwierdzić, że: tak! Przedsiębiorcy raczej niechętnie zmieniają partnerów biznesowych, w tym dostawców terminali płatniczych.  Obawa przed zmianą nie dotyczy tylko właścicieli firm, to powszechnie występujące uczucie, które może obejmować różne sfery życia, takie jak biznes, praca, relacje czy sytuacje osobiste. Ludzie często odczuwają niepokój lub strach wobec nieznanych sytuacji, ponieważ zmiana może być trudna do przewidzenia i wymagać dostosowania się do nowych warunków. Jednakże zmiana może być również postrzegana jako szansa na rozwój i nowe możliwości. Te podejście jest bliższe przedsiębiorcom, którzy na co dzień muszą zmagać się z niepewnym jutrem a mimo to poszukują innowacji; aczkolwiek nie brak konserwatystów, którzy próbują utrzymać status quo i pozostać w sferze komfortu.

• Nie przepłacaj za terminal płatniczy! Porównaj i wybierz najlepszą ofertę

Prowadzisz firmę i nieustannie próbujesz nadążyć z realizacją bieżących zadań oraz gasisz pożary… Znajoma rzeczywistość? To zatrzymaj się na chwilę i przeanalizuj koszty, które ponosisz, bo może się okazać, że dzięki obniżeniu opłat nie będziesz musiał brać kolejnego zlecenia, aby zarobić „na koszty”.   Powyższa sytuacja, tj. pośpiech, brak czasu, wszystko „na wczoraj”, przysłowiowa bieżączka… sprzyja wybieraniu niekorzystnych ofert. Nie zamierzam w tym wpisie skupiać się na organizacji czasu pracy, lecz moim celem jest zachęcenie przedsiębiorców do otwartości na zmianę i znalezienie w swoich grafikach miejsca na rozmowę z konkurencyjnymi dostawcami usług, z których korzystają, m.in. terminali płatniczych.

• Jaką umowę na terminal płatniczy warto podpisać?

Jeśli zainteresował Cię ten artykuł to oznacza, że potrzebujesz terminal płatniczy do firmy. Prawdopodobnie jesteś na etapie rozmów z poszczególnymi operatorami płatności bezgotówkowych i analizujesz stawki prowizyjne, czego zwieńczeniem będzie podpisanie umowy współpracy.  Pamiętaj, że podczas wyboru dostawcy terminali płatniczych znaczenie mają nie tylko warunki handlowe i serwis, ale również okres trwania umowy, czas wypowiedzenia i ewentualne kary finansowe za wcześniejsze rozwiązanie umowy.