O franczyzie

• Trwa ogólnopolska kampania letnia - Fines Cafe!

• O franczyzie

Fines Cafe! to już II edycja projektu, podczas którego mobilny rower w ciągu 3 wakacyjnych miesięcy odwiedzi 100 placówek Fines Operator Bankowy w ponad 90 miastach Polski. Rower wyposażony jest w kawę, herbatę oraz lemoniadę i soki ze świeżo wyciskanych owoców, które bezpłatnie rozdawane są wszystkim chętnym.

Pobudzamy do dobrych decyzji to hasło, którym Fines S.A. kieruje się każdego dnia. Chcemy dać mieszkańcom możliwość alternatywnej opcji spędzenia wolnego czasu na Finesowych leżakach i jednocześnie drobnym gestem urozmaicić codzienną drogę z pracy do domu, czy popołudniowy spacer. W sieci franczyzowej Fines Operator Bankowy stawiamy nie tylko na jakość i solidność, ale również na niezwykle istotne relacje z Klientami i kreatywne podejście do biznesu – wyjaśnia Przemysław Nazar z Fines S.A.

• Pierwsza polska sieć restauracji wprowadza system szybkiego bezprzewodowego ładowania smartfonów we wszystkich swoich lokalach. Konsumenci, którzy co raz częściej borykają się z problemem krótko działających baterii w smatrfonach, smartwatchach czy tabletach będą mogli naładować je w lokalach Grubego Benka.

Jak to działa? Wystarczy, że osoby, które odwiedzą restaurację, położą urządzenie w oznaczonym miejscu na stoliku. Stacje ładujące telefony za pomocą indukcji elektromagnetycznej wbudowane są w blat mebla. Niepotrzebne są specjalne maty. To własny, niezależny system należący do sieci, nie powiązany z żadnym operatorem.

• Dedykowany system informatyczny, 5 eksperckich infolinii wspierających proces sprzedażowy, ogólnopolska marka, kilkunastoletnie doświadczenie w branży finansowej – to tylko kilka cech opisujących Fines Operator Bankowy. To podstawa biznesowa, dzięki której firma w kwietniu 2018 świętowała otwarcie 300 placówki dołączonej do sieci biur franczyzowych.

Baza 300 placówek franczyzowych to cel, który Fines stawiał sobie od momentu otwarcia tego programu. W swojej koncepcji zakłada wszechstronne wsparcie procesów biznesowych, które ma zaowocować sukcesem w prowadzeniu własnego biura Fines.

• "Energetyczne" pizzerie Gruby Benek

• O franczyzie

Red Bull - światowy lider napojów energetycznych - podpisał umowę z Ogólnopolską Siecią Restauracji Gruby Benek. Obejmuje ona współpracę w zakresie promocji marki Red Bull i sprzedaży napojów energetycznych w lokalach należących do sieci. Podpisana w kwietniu umowa jeszcze w tym samym miesiącu została wprowadzona w życie.

• Wakacje.pl od 19 lat działa na rynku turystyki zorganizowanej w przestrzeni internetowej, ale kiedy w 2011 roku postawił na zbudowanie naziemnej sieci sprzedaży, konsekwentnie rozwija ten projekt. W minioną sobotę w Osielsku otworzyło się 100. biuro marki. Największy agent turystyki zorganizowanej w Polsce otworzył w sobotę 100. salon sprzedaży stacjonarnej. Sieć Wakacje.pl to 2 salony własne i 98 franczyzowych. W planach rozwojowych jest otwarcie 20 salonów do końca 2018 roku. Dzisiaj sieć salonów Wakacje.pl odnotowuje wzrost 2,5 razy większy niż rynek agencyjny.

• Open Finance, Home Broker i Open Brokers – usługi tych 3 spółek będą od dzisiaj dostępne w oddziale franczyzowym w Ełku przy ul. Wojska Polskiego. To pierwsza w historii taka placówka partnerska Grupy Open Finance, która w jednym miejscu umożliwia Klientom korzystanie z kompleksowych usług pośrednictwa finansowego, nieruchomościowego oraz z oferty ubezpieczeniowej.

Grupa oficjalnie informowała o uruchomieniu nowej linii biznesowej w listopadzie 2017 roku. Teraz, zgodnie z harmonogramem, przyszedł moment na otwarcie pierwszego oddziału w ramach nowego modelu sprzedażowego. W 2018 roku zaplanowano otwarcie 25 placówek partnerskich. Co istotne, podpisano już umowy o współpracę na 12 kolejnych oddziałów. Tym samym - po zaledwie dwóch miesiącach 2018 roku - Grupa zrealizowała aż połowę biznesplanu.

• Pierwszy park trampolin JumpWorld wybudowaliśmy w 2015 roku w Zabrzu. Był to pierwszy park trampolin jaki powstał na śląsku. Świetnie funkcjonujący świat skocznej rozrywki zainspirował nas do stworzenia kolejnych parków trampolin. W 2016 roku wybudowaliśmy dwa parki: we Wrocławiu i Katowicach. Naszych wrocławskich skoczków zaskoczyliśmy największym basenem z gąbkami. W Katowicach z kolei stworzyliśmy park trampolin o największej powierzchni na śląsku. Zapotrzebowanie na skoczną zabawę okazało się ogromne, również w Radomiu. To właśnie tam, w grudniu 2017 roku powstał nasz czwarty park JumpWorld. Jako jedyni w Radomiu proponujemy naszym skoczkom zabawę na torze ninja, którego nikt inny nie oferuje w tym regionie. Po dwóch miesiącach otwarliśmy jedyny w swoim rodzaju park trampolin we Wrześni.

Pomysły na biznes