kurcze pieczone logo franczyza

Dane firmy
Złoty Kur Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Brzeska 92a
46-112 Świerczów
www.kurczepieczone.pl

  • Kontakt ws. współpracy
  • Walentyna Oksiukowska
  • (+48) 666963000
  •  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

POZNAJ NAS I DOŁĄCZ DO SIECI KURCZE PIECZONE!

O firmie

Sieć KP to charakterystyczne lokalizacje małej gastronomii, oferujące świeżą, zdrową żywność, pochodzącą z polskich rynków. Kurcze Pieczone działa na rynku od 1996 roku, gdzie pierwsza lokalizacja powstała w Oławie, województwie Dolnośląskim. Od tamtej pory udało nam się zbudować ogólnopolską sieć oferującą najwyższej jakości dania z drobiu.

Największym sukcesem naszej firmy jest stworzenie oryginalnego i cieszącego się stałą popularnością przepisu na wyjątkowego kurczaka z rożna. Jego smak stał się naszym znakiem rozpoznawczym.

W naszej Sieci korzystamy wyłącznie ze świeżych produktów najlepszej jakości – to nas wyróżnia na rynku gastronomicznym. Nasz drób pochodzi od sprawdzonych hodowców, a warzywa z polskich upraw ekologicznych. Nie używamy konserwantów i ulepszaczy, a doskonały smak naszych ptraw jest zasługą najlepszych produktów i starannie dobranej przyprawy naszego autorstwa.

Na potrzeby Sieci produkujemy naturalny sos czosnkowy, na bazie jogurtu naturalnego i świeżego czosnku, farsz do zapiekanek z prawdziwym serem oraz dużo innych autorskich produktów, gdzie stawiamy na jakość i wyeliminowanie konserwantów. Od lat z powodzeniem łączymy starania o prozdrowotne wartości naszych produktów z dbałością o ich smak. Dania, które oferujemy naszym Klientom sa nie tylko smaczne, ale także zdrowe!

Sieć sprzedaży

  • Jednostki własne: 29
  • Jednostki franczyzowe: 19

Franczyza Kurcze Pieczone

System franczyzowy to ścisła współpraca między franczyzodawcą a franczyzobiorcą w zakresie prowadzenia punktu gastronomicznego pod szyldem marki franczyzodawcy. Przyszły potencjalny franczyzobiorca może przejąć funkcjonującą już lokalizację lub otworzyć punkt gastronomiczny Kurcze Pieczone w zupełnie innym, nowym miejscu.

Stawiamy na model oparty na przyczepach gastronomicznych lub kontenerach. Oczywiście, poza imbissami gastronomicznymi jesteśmy również otwarci na współpracę w lokalach wewnętrznych, gdzie wspieramy we wszystkich kwestiach organizacyjnych, technicznych i aranżacyjno-projektowych.

Oferowane wsparcie

Franczyzobiorca poznaje całe know-how biznesu i zostaje wyposażony w najbardziej szczegółowe instrukcje związane z prawidłowym funkcjonowaniem obiektu. Organizowane są szkolenia z zakresu marketingu, zarządzania, praktyki sprzedaży, HACCP, obsługi kas fiskalnych, bhp, personelu, dobrej praktyki higienicznej oraz produkcyjnej. Nasi franczyzobiorcy otrzymują wsparcie w każdym zakresie, od poszukiwania lokalizacji, po prowadzenie działalności.

Korzyści ze współpracy

Oprócz wsparcia technicznego, zaopatrzenia produktowego oraz organizacji akcji promocyjnych i reklamowych oferujemy dostęp do niezbędnego w prowadzeniu własnego biznesu wiedzy – naszego know-how. Możesz korzystać z wypracowanych przez nas metod działania oraz receptur, które gwarantują zyski.

Otwierając własny lokal w nowej lokalizacji, już na starcie otrzymujesz także kredyt zaufania Klientów, którzy znają i cenią markę Kurcze Pieczone.

Podstawowe wymagania

Przede wszystkim szukamy ludzi przedsiębiorczych, zaangażowanych w pracę i nastawionych na sukces. Duży nacisk stawiamy również na dokładność i sumienność, aby jakość oraz standardy świadczonych usług były jak najwyższe.

Dotychczasowe zatrudnienie czy umiejętności nie są najważniejsze przy wyborze franczyzobiorcy - we wszystkich działaniach wspieramy przyszłego partnera, zapewniamy profesjonalne szkolenia i przekazujemy ogrom wiedzy! Doświadczenie w gastronomii jest mile widziane, ale nie stanowi koniecznego wymogu. Ważne jest dla nas jednak to, aby franczyzobiorca osobiście uczestniczył w prowadzeniu punktu KURCZE PIECZONE.

Koszt inwestycji

Warunki finansowe uzależnione są od rodzaju współpracy franczyzowej na jaki zdecyduje się franczyzobiorca. Do wyboru mamy franczyzę z najmem kontenera i zakupem sprzętu, w tej opcji koszt jest niższy, niż przy wyborze drugiego wariantu, czyli wykupu kontenera i sprzętu. Nie chcielibyśmy podawać konkretnych kwot, gdyż z dnia na dzień ceny sprzętu ulegają zmianie.

  • Opłata wstępna licencyjna to koszt 10 000 zł
  • Opłata bieżąca franczyzowa wynosi 3% od obrotu, jednak nie mniej niż 1000 zł
  • Opłata marketingowa obliczana jest według cennika, zależnie od rodzaju i ilości zamówionego materiału

Galeria

Najpopularniejsze franczyzy