depilconcept logo

Dane firmy
Dobrze sp. z o.o. sp.k.
Ul. Dobra 54/41
00-312 Warszawa
www.krowarzywa.pl

  • Kontakt ws. współpracy
  • Krzysztof Bożek
  •  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

POZNAJ NAS I OTWÓRZ
WŁASNĄ RESTAURACJĘ KROWARZYWA

O firmie

Krowarzywa to najbardziej rozpoznawalna wegańska marka w Polsce. Jesteśmy też największą wegańską firmą w branży gastronomicznej w tej części Europy. Działamy od 2013 roku.

Od samego początku wzbudzaliśmy ogromne zainteresowanie klientów i mediów w Polsce i na świecie, a nasze restauracje co roku wygrywają w rankingach na najlepsze burgery, pokonując nawet te mięsne.

Od czytelników Gazety Wyborczej otrzymaliśmy tytuł najlepszego miejsca street food w Warszawie. Najbardziej popularny wśród turystów z całego świata portal TripAdvisor kolejny rok z rzędu przyznał nam Certyfikat Jakości. Pisali o nas m. in. angielski National Georgaphic, francuskie magazyny lifestylowe, Forbes i The Economist, włoscy blogerzy kulinarni, a japońska telewizja nakręciła o nas reportaż. O naszych burgerach opowiadaliśmy wielokrotnie również w telewizji i stacjach radiowych. Mamy już ponad 100 tysięcy fanów na Facebooku i prawie 40 tysięcy na Instagramie i ciągle przybywa nowych. 

Sieć sprzedaży

  • Jednostki własne: 1
  • Jednostki franczyzowe: 19

Franczyza KROWARZYWA

Nasi klienci to w większości osoby, które na co dzień jedzą mięso, a nasze produkty traktują jako zdrową i smaczną odmianę. Spotkasz u nas: studentów i uczniów, pracowników firm, rodziców z dziećmi, a także osoby starsze.

Naszych klientów obsługujemy na miejscu, na wynos i w dostawie. Delivery to od 30 % do nawet 90% sprzedaży w poszczególnych lokalach. Budzimy pozytywne emocje, bo nasze jedzenie jest przyrządzane z pasją, naturalne, zdrowe i modne.

Misja Krowarzywa:
ROŚLINNE JEDZENIE DLA WSZYSTKICH

 

Nagrody

  • 2013 Best Vegetarian - Warsaw Insider
  • 2013 Najlepsza Burgerownia w Warszawie - Example.pl
  • 2014 Warszawska Pyza - Najlepszy Lokal Street Food - Gazeta Wyborcza
  • 2014 Restauracja Roku - Warszawiaki
  • 2016 Najlepsze Miejsce dla Wegetarian - Zomato
  • 2017 Ulubione Wegańskie Jedzenie w dostawie - UberEats
  • 2018 Warszawiaki - Bar Roku 2018 Best Place Kraków - Local Life
  • 2018 Best Vegan Restaurant Poland Franchise – Food&Drink Awards - Londyn
  • 2019 Bar roku - Warszawiaki
  • 2019 Ulubione wegańskie jedzenie użytkowników ubereats 2018
  • 2019 Debiut Roku - Franchising Awards
  • 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 Certyfikat Jakości - TripAdvisor
  • 2019 Najlepsze burgery w Warszawie 2019 - Ranking czytelników Nasze Miasto
  • 2019 Najlepsza restauracja wegańska/wegetariańska - Food Business Awards
  • 2019 Najlepszy Roślinny Debiut Gastronomiczny (Beyond Burger) - Roślinniejemy
  • 2020 Best Vegan Restaurant – Poland - Food&Drink Awards - Londyn
  • 2020 Zwycięzca edycji specjalnej konkursu - Food Business Awards
  • 2020 Happy Cow - Top Rated

Oferowane wsparcie dla franczyzobiorcy

Co zapewniamy?

  • Znaną i stabilną markę, cieszącą się niesłabnącym zainteresowaniem i popularnością w mediach
  • Know How - podręcznik operacyjny
  • Większość produktów oraz sprawdzonych dostawców
  • Pełną pomoc przy otwarciu lokalu i wsparcie na początku jego działania
  • Pakiet szkoleń dla właścicieli i pracowników
  • Udział we wspólnym systemie informatycznym
  • Identyfikację graficzną oraz strategię komunikacji
  • Promocję, reklamę i marketing
  • Wizualizację lokalu
  • Wyłączność terytorialną
  • Udział we własnym systemie delivery
  • Współpraca sieciowa z agregatorami delivery

Podstawowe wymagania i koszt inwestycji

Czego potrzebujesz by otworzyć swoją restaurację?

  • Lokal od 30-130 m2
  • Inwestycja w lokal, czyli remont i wyposażenie od 80 tys. zł
  • Opłata wstępna: od 9,9 tys. zł netto
  • Zapał i chęci do pracy
  • Aktywne zaangażowanie w funkcjonowanie restauracji

Lokal stacjonarny (lokal oferujący możliwość jedzenia na miejscu oraz delivery)

Przewidywana suma inwestycji i jej zwrot 

  • Opłata wstępna: 9,9 tys. zł (Warszawa – 19,9 tys. zł)
  • Inwestycja w lokal, czyli remont i wyposażenie: od 80 tys. zł
  • Przewidywany zwrot kosztów inwestycji: ok. 18 miesięcy
  • Próg rentowności: 3 miesiące
  • Stała opłata: 6% netto od obrotu (Warszawa – 7%. netto od obrotu)
  • Opłata marketingowa: 0,5% od obrotu netto

Plany rozwoju sieci franczyzowej

Poszukujemy franczyzobiorców i multifranczyzobiorców w: Warszawie, Katowicach, Lublinie, Trójmieście, Poznaniu, Wrocławiu, Białymstoku, Częstochowie i Zakopanem.

Galeria

Najpopularniejsze franczyzy

.