koku sushi

Dane firmy
Gastronom s.c. Urszula Olechno, Mariusz Olechno, Piotr Olechno
Ul.Kilińskiego 7/1
15-089 Białystok
www.kokusushi.pl

  • Kontakt ws. współpracy
  • Urszula Olechno
  • (+48) 663 749 369
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

O firmie

Sieć sushi barów KOKU Sushi powstała z myślą o Gościach, którzy poszukują nowych doznań kulinarnych oraz niebanalnych połączeń smaków. Przytulne wnętrza utrzymane w charakterystycznej dla kraju kwitnącej wiśni harmonii kolorów pozwoli mile spędzić czas. KOKU Sushi zaskoczy cię niebanalnym podejściem do sztuki przyrządzania tej wielowiekowej potrawy.

Sieć sprzedaży:

  • Jednostki własne: 3
  • Jednostki franczyzowe: 37

Franczyza KOKU Sushi

Pierwszy lokal pod marka KOKU Sushi powstał w 2011 roku w Białymstoku. Na przestrzeni 8 lat otworzyliśmy kolejne 25 lokale w Polsce w tym kolejny w Białymstoku i pierwszy w Polsce sushi bar PREMIUM.

Kolejne lata były pełne wyzwań i nowych doświadczeń. Zwiększając liczbę punktów franczyzowych zmieniamy i modernizujemy zakres oferowanych produktów, komunikację z klientami, metody sprzedaży oraz sposób komunikacji z naszymi partnerami biznesowymi.

Najczęściej i najchętniej otwieramy nowe lokale w miastach powyżej 50 tys. mieszkańców , w miejscach gdzie jest duży przepływ ludzi tak jak w centrach miast (Rynek, Starówka).

Oferowane wsparcie dla franczyzobiorcy

Współpraca obejmuje:

  • Projekt wyposażenia wnętrz (wytyczne)
  • Dobór wyposażenia lokalu
  • Projekt technologii do Sanepidu
  • Receptury potraw oraz menu zgodnie z trendami
  • Wskazanie sprawdzonych dostawców (wspólny koszyk zakupowy , wynegocjowane ceny)
  • Podręcznik operacyjny czyli kompendium wiedzy
  • Czterotygodniowe szkolenie pracowników
  • Regularną kontrolę jakości
  • Procedury BHP, instrukcje, HACCP, GHP i GMP
  • Wsparcie marketingowe (oszczędność kosztów poprzez wspólne drukowanie materiałów reklamowych)
  • 15 letnie doświadczenie w prowadzeniu sushi barów (minimalizuje ryzyko braku wiedzy i popełnienia błędów)

Korzyści ze współpracy

  • Korzystanie ze sprawdzonej marki KOKU Sushi
  • 17 letnie doświadczenie w prowadzeniu sushi barów
  • Wspólny system sprzedaży
  • Własny system zamówień online
  • Aplikacja mobilna KOKU Sushi na Android IOS
  • Regularna aktualizacja karty menu
  • Rozwój według trendów i ciągłe doskonalenie
  • Uczestniczenie w wewnętrznych spotkaniach , szkoleniach oraz konkursach kulinarnych

Warunki przystąpienia

  • Wstępna rozmowa
  • Akceptacja lokalizacji
  • Podpisanie umowy
  • Zaplecze finansowe
  • Zaangażowanie i chęć do pracy z ludźmi

Modele restauracji

Prezentacja [PDF]

Proces nawiązania współpracy

Cały proces otwierania lokalu to czas około 3 miesięcy zależny od kondycji lokalu.

Rozmowy wstępne:

  • przedstawienie systemu franczyzowego
  • wytyczne do szukania lokalizacji lokalu
  • akceptacja lokalizacji
  • podpisanie umowy

Projektowanie (trwa około 2-3 tygodnie). Projekt obejmuje:

  • część budowlaną
  • część stolarską
  • część technologiczną do odbioru Sanepidu

Remont

Okres trwania etapu remontowego zależy od kondycji lokalu oraz ekipy remontowej która przystosuje wnętrze do wymogów projektu. Zazwyczaj jest to okres od 10 do 12 tygodni.

Szkolenie

Czas szkolenia to okres 4 tygodni. Przez pierwsze 3 tygodnie szkolimy pracowników (3 tygodnie kucharzy oraz 1 tydzień kelnerki ). Następnie otwieramy lokal. Szkoleniowcy pozostają na 4 tydzień i wspólnie pracują z nowymi pracownikami.

Galeria

.